Vedlikehold

Våre bord kommer i to ulike utførelser, heltre eik og hybrid. For å sikre at produktet beholder vakkert utseende og lang levetid, bør du følge instruksene under om pleie og vedlikehold.

HELTRE BORD / BEHANDLING

Våre heltre bord er oljet med Osmo hardvoks-olje i fargeløs matt. Denne oljen beholder treets naturlige overflate og trestruktur, og gir en naturlig matt finish. Heltre bordplater må etterbehandles. Etter 6 måneder vil vi anbefale å olje bordet to ganger for å mette bordet. I vårt norske klima vil mettede bord holde seg best over tid. Deretter en gang årlig. Osmo hardvoks- olje fås kjøpt i alle male- og trelastforretninger. Følg anvisning på boks.

HYBRID BORD / BEHANDLING

Våre hybrid bord er bedre rustet mot endringer i temperatur og luftfuktighet. Hybrid bordene er bygget opp med en senterkjerne av heltre, kledd med 4 mm eikefiner på alle sider og er overflatebehandlet med Osmo matt lakk. Bordene er godt vannavstøtende. Det kreves ikke løpende vedlikehold av topplate. Dersom det på sikt skulle være nødvendig, kan platen både slipes og lakkes.

VASK

Heltre bord med Osmo hardvoks-olje skal kun vaskes med vann eller spesialprodukter for oljede overflater. Det er viktig å aldri bruke sterke rengjøringsmidler ved vask av heltre bord eller hybrid bord, da dette vil ødelegge overflaten og fjerne det beskyttende laget. Rengjøring utføres med en godt oppvridd, ren og lofri klut av bomull. Vi anbefaler ikke mikrofiberklut.

Scroll to Top